Bu yazıda Bim marketlerinde zaman zaman satılan makyaj markası Carla Makeup’ın ürünlerini inceledim.

Complete Face Palette – Smokey Collection ve Nude Collection:

Öncelikle, her iki paletin de kutuları ve aynaları özellikle fiyatına göre çok kaliteli.

İki palette de üçer far, bronzer, aydınlatıcı ve mat allık ve ruj var. Smokey paletteki ruj dumanlı göz makyajına uygun kızıl bir nude iken nude paletteki ruj ise sade makyaja yakışacak soğuk ve daha koyu renkte. Rujlar hiçbir özelliği olmayan sıradan rujlar. Bardağa geçiyor, yarı mat yarı kremsi yapıda, dudak kenarlarına taşma yapmıyor ya da dudak boşluklarına dolmuyor.

İki paletin de allık, aydınlatıcı ve bronzerı aynı renklerde olduğu gibi pigmentleri günlük kullanıma çok uygun. Aydınlatıcının yoğun simleri yok. Bronzerı sürerken ise dikkatli olmak gerekiyor. Bir anda sürünce son derece tebeşirimsi ve parçalar halinde görünüyor. Onu yayarak düzeltmesi de mümkün olmuyor. Ama en baştan azar azar ve yavaş yavaş hareketlerle üstüne ekleyerek sürünce düzgün duruyor. Gerek farlar gerekse yüz makyajı tüm gün dayanıklı. Garlar gün içinde göz kapağında birikme de yapmıyor.

Smokey paletin içindeki farlar klasik dumanlı göz makyajını yapmak için gerekli olan klasik renkler, nude paletindeki renkler de klasik nude makyaj için gerekli renkler. Smokey paletteki üç simli farın pigmentleri iyi olmasına rağmen üçü de tebeşirimsi yapıda. Bu da üç farın da sürülmesini, yayılmasını ve karıştırılmasını zorlaştırıyor. Sürerken yüze dökülme de yapıyor. Bütünleşmiş bir makyaj görüntüsü oluşturmak zor oluyor.

Nude paletin üç far rengi de mat. Renklerden biri pan’da simli gibi görünüyor olmasına rağmen duruşu mat. Üçünün de pigmenti pek iyi değil ama kolay katılıyor ve günlük kullanım için ideal.

Smokey Collection swatchı:

Nude Collection swatchı:

Contour Kit:

Bu kontür seti bu kadar makyaj malzemesi arasında en sevmediğim şey oldu. Kontür rengi ile bronzer renklerinden biri sıcak biri soğuk tonlu olması gerekirken yanakta neredeyse aynı ve çamurumsu duruyorlar. Ne kadar yaymaya çalışsam da yapısı hep tebeşirimsiydi ve yanakta parça parça durdu. Açık renk pudra ise benim tercihime göre çok sarı. Kurulmalı biraz engelliyor ama pürüzsüz hale getirmiyor.

Renklerin swatchı:

3’lü far:

Renkleri grimsi mavi tonlarında. Pigmenti çok kötü değil ama yapısı tebeşirimsi olduğundan yayması zor ve inanılmaz tozutuyor. Yanağıma gelmesini bıraktım, burnuma kaçacak kadar tozuttu.

Renklerin swatchı:

2’li Aydınlatıcı:

Beklemediğim kadar iyi. Günlük kullanıma çok uygun ve doğal duruyor. Kolay yayılıyor. Islatarak kullanınca ise tamamen ıslak bir görüntü vererek ışıl ışıl hale getirebiliyor. Koyu renkli tarafını aydınlatıcı olarak da çok hafif bir allık olarak da kullanmak mümkün.

Renklerin swatchı:

Naturalove Far Fırçası:

İki fırça da çok hafif, ikisi de kullanışlı. Düz fırça farı güzelce yerleştiriyor, bir sorunu yok. Karıştırma fırçası ise farı diğer fırçalarıma göre biraz daha az alıyor ama yine de karıştırıcılığı iyi. Fırçaların ikisi de yumuşak. Naylon gibi hisleri yok.

Yorum bırakın